Nuuskakairan nuuskatukku

Nuuskakairan tukku

Suomalaisten suosiossa jo vuosikymmenet ollut Nuuskakairan tukku on jo legendaarisen maineen saanut Haaparannassa sijaitseva nuuskatukku. Nuuskakaira on saanut nimensä Tornionlaakson alueesta, joka tunnettiin nimellä Nuuskakaira.

Snusgrossen nuuskakairan tukku

Ruotsalaisittain Nuuskakaira tunnetaan nimellä Snusgrossen. Nuuskakairan asiakaskunnasta suuri osa on suomalaisia nuuskan hakijoita ja Suomen nuuskan pimeän markkinan tukkumyyjiä. Tämän takia onkin halvat nuuskat Nuuskakairan myydyimpiä tuotteita. Ruotsalaiset eivät itse käytä juuri ollenkaan esimerkiksi Odenssia tai R42 nuuskaa. Ruotsalaiset käyttävät enemmän laadukkaampia ja miedompia nuuskia.

Nikotiinipussit ja tupakoinnin lopettaminen

Nuuskakairan tukku Haaparanta

Nuuskakaira sijaitsee Ruotsissa Haaparannassa. Haaparanta ja Tornio muodostavat kaksoiskaupungin, josta käytetään nimeä TornioHaparanda. Haaparanta on Ruotsin suomenkielisin kunta. Haaparannalla on todella paljon suomalaista historiaa. Venäjän vallan aikana Haaparannan Sanomat oli ainoa suomenkielinen lehti, mitä ei Venäjän viranomaiset sensuroineet. Nykyään Haaparanta tunnetaan Suomessa lähinnä Nuuskakairan tyylisistä nuuskatukuista.

Haaparannan nuuskatukut:

  • Snusgrossen Nuuskakairan tukku
  • Nuuskaoutlet
  • Candy World
  • Nuuskakuningas (suljettu pysyvästi)
  • Nuuskapuoti Tobaksbolaget (Snusbolaget)

Nuuskakairan valikoima

Nuuskakairan nuuskavalikoima on suuri. Suomalaisten suosikkeja ovat halvat ja vahvat nuuskat. Tämä trendi sai alkunsa Odens Extreme Cold Dry nuuskasta. Odens loi kysynnän vahvoille nuuskille ja tätä samaa trendiä onkin seurannut esimerkiksi Chainsaw ja Siberia. Lisään listalle muutaman maininnan arvoisen nuuskan mitä Nuuskakaira myy.

Odens Cold Dry

Listalle on tietenkin laitettava kaikkien tuntema denssi! Odens Cold Dry nuuska on nykyään jo lähes synonyymi nuuskalle. Ennen koronan aiheuttamaa nuuskavajetta markkinoilla ei ollut melkein mitään muuta saatavilla. Odens Cold Dryn laatu ja maku ei ole hyvä, mutta hinta on halpa, joten se myy ja paljon.

Ettan

Ettan on Odensin ohella toinen legenda. Ettan on hieman hintavampi, mutta laatu on sen arvoista. Ettanin lös oli ennen pussinuuskan yleistymistä suosituin nuuska. Vanhojen nuuskaajien keskuudessa Ettan on vielä suuressa suosiossa.

R42

Odensin vanavedessä suosioon noussut R42 on halpa ja vahva nuuska. Koronan iskettyä Odensin saatavuus kärsi ja R42 pääsi nousemaan suomalaisten tietoisuuteen. R42 nuuska on hieman denssiä pienempi pussi ja maku on ”puhtaampi” ja miedompi.

Sisu nuuska

Sisu nuuska on puhtaasti Suomen markkinat mielessä tehty nuuska. Sisu on maultaan makeahkon minttuinen. Potku on mieto ja pussi on muutenkin aika mitään sanomaton.

ValmistajaMerkkiMakuVahvuus
GN TobaccoOdens Cold DrySpearmint22mg/g nikotiinia
Swedish MatchEttanTupakka8,5mg/g nikotiinia
Swedish MatchR42Spearmint20mg/pussi nikotiinia
AG SnusSisuMinttu20mg/g nikotiinia

Nuuskakaira Suomi

Nuuskakairan nuuskatukku on Suomessa todella tunnettu, vaikka nuuskaa ei Suomessa saakkaan mainostaa. Tätä kieltoa on yritetty kiertää monella eri tavalla esimerkiksi vuonna 2016 Nuuskakairan nuuskatukku oli Oulun Kärppien jäähallin videokuutiossa. Suurimmaksi osaksi Nuuskakaira on saanut tunnettavuutta keskustelupalstojen ansiosta.

Nuuskakairan tukku Battery

Nuuskakairan tukku myy nuuskan lisäksi paljon muita tuotteita. Oulun kärppien mainoksessa ei esimerkiksi nuuskaa mainittu ollenkaan vaan esillä oli kaupan muut tuotteet kuten, Battery energia-juomat.

Nuuskakairan tukku myy myös nikotiinipusseja joihin ovat vaihtaneet monet entiset tupakoitsijat ja nuuskaajat. Nuuskakairan nikotiinipussi valikoima on suhteellisen suppea ja vahvoja nikotiinipusseja pääasiassa. Suomalaisille nikotiinipussin käyttäjille verkkokaupat, kuten nikotiinipussit.com ja Nicofy.com on nuuskatukkuja parempi vaihtoehto.

Nuuskakairan tukussa on vieraillut myös mm. räppäri VilleGalle

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *