Nuuska Yhdysvalloissa
| |

Amerikkalainen nuuska

Amerikkalainen nuuska eroaa paljon ruotsalaisesta nuuskasta, johon monet ovat tottuneet. Merkittäviä eroja löytyy nuuskakiekoista, nikotiinin määristä ja haittavaikutuksista. Amerikkalaista nuuskaa ei suosita eikä suositella muualla maailmassa.

Amerikkalaisen nuuskan historia

Uskotaan, että tupakkakasvi on tullut amerikkalaisille tutuksi jo hyvin varhain, sillä sitä kasvoi aluksi vain Amerikassa. Eurooppalainen Kolumbus laittoi tupakan leviämisen alkuun. Toisella käynnillään Haitilla hän huomasi, että tupakkaa oli jauhettu ja sitä imettiin putkilon avulla nenään. Hän epäilee, että seassa oli myös yrttejä.

Millaista amerikkalainen nuuska on?

Amerikkalainen nuuska on samankaltainen, kuin ruotsalainen, mutta ei suinkaan sama. Amerikkalainen nuuska on kuivempaa koostumukseltaan. Marlboro nuuskan kosteuspitoisuus on 11-12 % ja Camel nuuskan 33 %. Ruotsalaisessa nuuskassa kosteus on 50-55 %. Amerikkalaisessa nuuskassa pääpaino on maussa. He haluavat panostaa siihen, että tuote on hyvän makuinen. Maku kestää kuitenkin vain noin 30 minuuttia, kun ruotsalaisessa sen sijaan parikin tuntia.

Yksi suuri ero amerikkalaisen ja ruotsalaisen välillä on nuuskan nikotiinin määrässä. Enemmänkin tosin sen imeytymisestä. Amerikkalainen nuuska Camel Snus sisältää nikotiinia 8 mg/g, mutta tästä määrästä vain 2 mg/g imeytyy verenkiertoon. Ruotsalaisten nuuskien nikotiinipitoisuudet vaihtelevat 6 mg/g ja 22 mg/g välillä pääosin ja yleensä verenkiertoon imeytyy lähes sama määrä, kuin ilmoitettu nikotiinin määrä on.

Miten amerikkalaista nuuskaa käytetään?

Amerikkalaisen nuuskan käyttötapa ei poikkea siitä, miten ruotsalaista nuuskaa käytetään. Nuuskapussin voi halutessaan taittaa kahteen osaan ja sitten se vain laitetaan ylähuulen alle. Purunuuska puristetaan ensin sormien väliin ja sitten sujautetaan huuleen. Nuuskaa voi pitää huulessa 30-120 minuuttia.

Mistä saa amerikkalaista nuuskaa?

Amerikkalaista nuuskaa myydään paljon verkossa. Camel -nuuskaa on myynnissä esimerkiksi Amazonissa. Lisäksi nuuskaa saa ostettua Amerikassa joiltain huoltoasemilta ja tupakka/nuuska -kaupoista. Walmartissa myydään myös ainakin nikotiinipusseja.

Amerikkalainen nuuska

Lait amerikkalaisesta nuuskasta

Nuuska on laillista Amerikassa, mutta tuotanto- ja laatustandardeja ei ole, kuten Ruotsissa. Purkkeihin ei myöskään tarvitse kirjoittaa tuotetietoja samalla tavalla. Ei tarkalleen siis tiedetä mitä amerikkalainen nuuska sisältää. Tuotantoprosessi eroaa ruotsalaisesta nuuskasta. Ruotsissa nuuska pastöroidaan, joka on tärkeä vaihe karsinogeenien poistamiseksi. Ruotsalaisen nuuskan tuotantoprosessista voi katsoa videoita netistä tai jos herää enemmän kysymyksiä, niin soittaminen on mahdollista. He vastaavat avoimesti. Amerikkalaisen nuuskan valmistajilta ei irtoa tietoa tuotteesta tarkemmin kysymälläkään.

Amerikkalaiset nuuskamerkit

Amerikkalaisia nuuskamerkkejä ovat esimerkiksi Camel Snus, Grizzly Snus ja Skoal Snus. R. J. Reynolds yritys omistaa Camel snusin. Samaiselle yritykselle kuuluu esimerkiksi tupakkamerkki Winston. Grizzly Snusin omistaa American Snuff company. Skoal Snus sen sijaan kuuluu yritykselle nimeltä Smokeless Tobacco.

Camel Snus

Camel Snus makuja on Large Frost, Frost, Large Winterchill, Mellow, Mint ja Large Rubust. Purkit ovat tyypillisiä amerikkalaisille nuuskille. Peltirasiat jotka ovat muodoltaan hieman ovaaleja. Purkeissa ei ole herrasmiesluukkuja, niin kuin ei muissakaan amerikkalaisissa nuuska kiekoissa.

Grizzly Snus

Grizzly Snusilta löytyy maut Wintergreen , Dark Wintergreen, Straight, Natural, Snuff, Mint, Dark Select ja Dark Mint. Grizzly Snusin tuotteita on saatavilla eri kokoluokissa ja ”snuff” on esimerkiksi irtonuuskaa. Lisäksi löytyy Snuff pouches, jotka ovat pusseja. Myös muista mauista osa on irtonuuskaa ja osa pussinuuskaa. Grizzly -nuuskaa myydään peltirasioissa, sekä ihan kiekoissa. Ilman pientä säilytyskoteloa käytetyille.

Skoal Snus

Skoal Snus myy makuja vielä laajemmin, kuin Camel Snus tai Grizzly Snus.

Tässä Skoal Snus maut listattuna:

 • Original
 • Wintergreen
 • Mint
 • Xtra Mint
 • Bandits Mint
 • Smooth Mint
 • Straight
 • Apple
 • Cherry
 • Peach
 • Citrus
 • Berry
 • Spearmint
 • Classic
 • Cool Spearmint

Skoal -nuuskaa löytyy hyvin nettikauppojen valikoimasta, kun hieman etsii. Tätä on saatavilla myös pyöreissä purkeissa. Niistäkin valitettavasti puuttuu herrasmiesboksi.

Suositut nuuskat Yhdysvalloissa

Amerikkalaisista nuuskamerkeistä Camel Snus on suhteellisen suosittu Amerikan sisällä. Erityisen suosittua oli Camel Snus Mellow, Rubust ja Frost. Enemmän tiedossa on sen huonoja puolia, esimerkiksi suuri riski sairastua syöpään. Amerikassa nuuskaajien keskuudessa arvostetuinta nuuskaa on ruotsalainen nuuska General. General kiekko maksaa noin 4-5 dollaria ja Camel kiekko noin 9 dollaria. Lisäksi Camel Snusissa on vain 15 pussia, kun General kiekossa on noin 25 pussia nuuskaa. Merkittävin ero kuluttajalle lienee kuitenkin nikotiinin määrä ja nuuskapusseihin sekä nuuskakiekkoihin panostettu laatu.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *