Nikotiini imeskelytabletit

Nikotiini imeskelytabletit

Nikotiini imeskelytabletit ovat eräänlainen nikotiinikorvaushoitotuote. Imeskelytabletit ovat mielipiteitä jakavia, jotkut eivät lämpene edes idealle. Kokeilemalla kuitenkin selviää sopiiko tuote sinulle. On myös muita nikotiinikorvaushoitotuotteita, joista jokin voi sopia sinulle paremmin.

Mikä on nikotiini imeskelytabletti

Nikotiini imeskelytabletti on eräänlainen tupakoinnin lopettamisen apuväline, joka auttaa tupakoitsijoita lopettamaan tupakoinnin tarjoamalla nikotiinilähteen ilman tupakasta löytyviä haitallisia kemikaaleja. Vaikuttavana aineena kuitenkin toimii nikotiini.

Tabletit vaikuttavat nopeasti ja niitä voidaan käyttää missä tahansa, joka tekee niistä simppelin vaihtoehdon niille, jotka yrittävät pärjätä ilman tupakkaa toimistossa tai muussa julkisessa tilassa.

Nikotiini

Nikotiini on piristävä aine, jota esiintyy tupakkakasvissa erityisen paljon. Nikotiini aiheuttaa riippuvuutta, mikä tarkoittaa, että ihmiset voivat tulla riippuvaisiksi siitä.

Kun nikotiinia hengitetään, se imeytyy verenkiertoon ja kulkeutuu aivoihin, missä se sitoutuu reseptoreihin ja aiheuttaa dopamiinin vapautumisen, joka on vastuussa mielihyvän ja palkitsevuuden tunteista. Tämä tekee nikotiinista riippuvuutta aiheuttavan, sillä ihmiset jatkavat nikotiinin hakemista kokeakseen nautinnollisia vaikutuksia. Erityisen haitallista on jos nauttii suuria annoksia nikotiinia, mutta pienet annokset eivät ole niin haitallisia.

Nikotiinilla voi olla lyhytaikaisia vaikutuksia elimistöön, kuten lisääntynyt vireystila ja sydämen syke.

Mitä nikotiini imeskelytabletit sisältävät

Nikotiinitabletit sisältävät nikotiinia säädellysti vapautuvassa muodossa suun kautta otettavassa pastillissa. Tabletit sisältävät yhdistelmän nikotiinia ja muita ainesosia, kuten isomaltia ja makuaineita, jotka auttavat nikotiinia liukenemaan ja imeytymään elimistöön. Tabletin nikotiinimäärä vaihtelee valmistajasta riippuen, mutta yleensä se sisältää 2-4 milligrammaa nikotiinia. Tablettien tarkoituksena on auttaa tupakoinnin lopettamista tarjoamalla nopea helpotus tupakan himoon vähentäen samalla vieroitusoireita.

Nikotiini imeskelytabletin käyttö

Nikotiinipastilleja käytetään yleensä sen aikaa, kuin se on tarpeen. Pastilleja otetaan yksi kerrallaan enintään 24 kertaa päivässä jos käytössä on 2 mg pastillit. 4 mg pastilleja voi ottaa enintään 15 päivässä. Suositellaan, että pastillin ottaisi tunnin välein, mutta tämä on hyvin yksilöllistä. Pastillien käyttöä tulisi sitten pikku hiljaa vähentää, jotta voidaan poistaa nikotiiniriippuvuutta.

Miten nikotiini imeskelytabletteja käytetään

Nikotiinitablettien nikotiinimäärä

Nikotiinipitoisuudelta sopivin nikotiini imeskelytabletti valikoituu omien nikotiini tottumusten perusteella. Nikotiinin tottuneempi ja toleranssia kasvattaneelle sopii 4 mg nikotiini imeskelytabletit. Pienempään nikotiinimäärään tottuneella 1-2 mg nikotiini imeskelytablettien pitäisi riittää. 

Nikotiini imeskelytabletti haittavaikutukset

Nikotiinipastillien käyttö voi aiheuttaa erilaisia haittavaikutuksia. Yleisesti raportoituja haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, hikka, päänsärky, ruoansulatushäiriöt, kurkun ärsytys ja yskä. Nämä haittavaikutukset ovat yleensä lieviä ja tilapäisiä, mutta joissakin tapauksissa ne voivat olla vakavia.

Harvoissa tapauksissa nikotiinipastillit voivat aiheuttaa vakavampia haittavaikutuksia. Näitä ovat sydämen sykkeen kiihtyminen, huimaus, rintakipu, hengitysvaikeudet ja liiallinen hikoilu. Henkilöiden, jotka ovat allergisia nikotiinille tai joilla on astma tai muita hengitystieongelmia, tulisi välttää nikotiini imeskelytabletteja.

Nikotiini imeskelytableteilla voi olla yhteisvaikutuksia myös muiden lääkkeiden, kuten verenohennuslääkkeiden, diabeteslääkkeiden ja joidenkin masennuslääkkeiden kanssa. Näitä lääkkeitä käyttävien henkilöiden tulisi keskustella lääkärinsä kanssa ennen nikotiini imeskelytablettien käyttöä.

Nikotiinipastillit voivat aiheuttaa riippuvuutta. Ihmiset, jotka lopettavat tupakoinnin nikotiinipastillien avulla, voivat kokea vieroitusoireita, jos he lopettavat niiden käytön liian nopeasti. Näitä oireita voivat olla ärtyneisyys, levottomuus, päänsärky ja keskittymisvaikeudet. Näiden oireiden välttämiseksi on tärkeää käyttää nikotiinipastilleja ohjeiden mukaan ja pienentää annosta asteittain.

Nikotiini imeskelytabletti haitat

Nikotiini imeskelytablettien hinta

Nikotiinipastillien hinta vaihtelee merkin, tyypin ja ostetun määrän mukaan. Useimmat pastillit toimitetaan 12-36 pastillin pakkauksissa, mutta joillakin tuotemerkeillä on tarjolla suurempia määriä. Hinnat vaihtelevat noin 3-35 euron välillä pakkausta kohti tuotemerkistä ja pastillityypistä riippuen.

Esimerkiksi Nicorette-nikotiinipastilleja on kahta vahvuutta, 2 mg ja 4 mg, ja niitä on saatavilla 20 ja 80 kappaleen pakkauksissa. Hinnat vaihtelevat 6-20 euron välillä pakkausta kohti koosta ja vahvuudesta riippuen. Nicorette myy myös erilaisia makuja, kuten minttua ja hedelmiä, mikä voi myös vaikuttaa hintaan.

Nicotinell -nikotiinipastilleja on saatavana 1 mg:n ja 2 mg:n vahvuuksina, ja niitä on 12, 36 ja 96 kappaleen pakkauksissa. Lisäksi 1 mg pastilleja on 204 pakkauksissa. Hinnat vaihtelevat koosta ja vahvuudesta riippuen 3-35 euroon per pakkaus.

Yleisesti ottaen nikotiinipastillien hinta on suhteellisen edullinen. On kuitenkin tärkeää ottaa kustannukset huomioon, kun päätät, minkä merkin ja tyypin ostat. On hyvä myös verrata hyötysuhdetta esimerkiksi nikotiinipussien kanssa.

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen voi olla uskomattoman vaikea prosessi, mutta se on yksi parhaista päätöksistä, joita voi tehdä oman yleisen terveydentilan kannalta. Tupakoinnin lopettaminen voi vähentää riskiäsi sairastua lukuisiin terveysongelmiin, kuten sydänsairauksiin, aivohalvaukseen ja erilaisiin syöpiin. Tupakoinnin lopettaminen voi viedä aikaa, mutta hyödyt ovat paljon suuremmat kuin kustannukset.

Ensimmäinen askel tupakoinnin lopettamisprosessissa on tehdä päätös lopettamisesta. Tämä voi olla vaikea päätös, mutta se on prosessin kannalta olennainen. Ennen kuin voi lopettaa, on päätettävä ja sisäistettävä, että on valmis tekemään muutoksen. On myös laadittava suunnitelma siitä, miten aikoo lopettaa tupakoinnin ja valmistauduttava onnistumiseen. Tähän voi kuulua luettelon laatiminen laukaisevista tekijöistä ja keinoista niiden välttämiseksi, lopettamispäivän asettaminen ja tukiverkoston luominen, joka auttaa pysymään päätöksessä.

Kun on päättänyt lopettaa, on ryhdyttävä käytännön toimiin lopettamisen toteuttamiseksi. Tähän voi kuulua esimerkiksi kaikkien tupakoiden ja sytyttimien pois heittäminen, sellaisten paikkojen välttäminen, joissa on ennen tupakoinut ja tuen hakeminen perheeltä ja ystäviltä. Voi myös harkita liittymistä tukiryhmään tai kokeilla nikotiinikorvaushoitoja, kuten nikotiini imeskelytabletteja tai muita nikotiinituotteita.

Nikotiinikorvaushoito

On tärkeää muistaa, että tupakoinnin lopettaminen on prosessi, joka vaatii aikaa ja sitoutumista. Lopettaessa voi kokea mielihaluja ja vieroitusoireita, joten on oltava valmis käsittelemään niitä. On tärkeää keskittyä tavoitteeseen ja olla luovuttamatta, vaikka tilanne vaikeutuisi. On myös todella tärkeää jatkaa yrittämistä pitkäjänteisesti, vaikka repsahtaisi.

Muita nikotiinikorvaushoitotuotteita

Nikotiinikorvaustuotteet ovat tuotteita, jotka on suunniteltu auttamaan ihmisiä tupakoinnin lopettamisessa ja vähentämään heidän nikotiiniriippuvuutta. Nämä tuotteet tarjoavat käyttäjälle nikotiinia muodossa, joka on vähemmän haitallista kuin tupakan polttaminen tai nuuskaaminen, mutta antaa käyttäjälle silti mahdollisuuden saada nikotiiniannoksen. Nikotiinikorvaustuotteita on monenlaisia, kuten laastareita, purukumia, inhalaattoreita ja pastilleja.

Laastarit kiinnitetään iholle, ja niistä vapautuu tasainen annos nikotiinia tietyn ajan kuluessa. Purukumia pureskellaan ja se vapauttaa nikotiinia verenkiertoon. Inhalaattorit antavat nikotiiniannoksen, kun niitä hengitetään ja nikotiinipusseja käytetään nuuskan tavoin huulen alla.

Nikotiinikorvaustuotteiden tärkein hyöty on, että ne auttavat vähentämään nikotiinin fyysistä himoa, jota ihmiset kokevat lopettaessaan tupakoinnin. Ne tarjoavat myös vähemmän haitallisen tavan saada nikotiiniannos, mikä auttaa vähentämään tupakointiin liittyviä riskejä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *