Mitä on nikotiinipussit
| |

Mitä nikotiinipussit on?

Mitä nikotiinipussit on? Nikotiinipussit on Suomen suosituimpia nikotiinituotteita tupakan ja nuuskan ohella. Mitä nikotiinipussit sisältää? Nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa, joten mitä nikotiinipussit sitten sisältävät?

Nikotiinipussit on vaihtoehto tupakalle ja nuuskalle

Tässä muutaman menneen vuoden aikana nikotiinipussit on ohittanut nikotiinipurkan Suomen suosituimpana nikotiinituotteena. Monet suomalaiset ovat vaihtaneet tupakan tai nuuskan nikotiinipusseihin.

Nikotiinikorvaushoitotuotteet

Nikotiinikorvaushoitotuotteiden avulla nuuskan tai tupakoinnin lopetus helpottuu huomattavasti. Tuotteesta riippuen lopettamisen onnistumisen todennäköisyys voi jopa kaksinkertaistua. Nikotiinikorvaushoitotuotteet auttavat etenkin paljon tupakoivia tai paljon nuuskaavia.

Nikotiinikorvaushoitotuotteista parhaiten toimivat tuotteet joista nikotiini imeytyy nopeasti kuten nikotiinipurkat. Nikotiinituotteista taas nikotiinipussit ajavat saman asian.

Nikotiinipurkka on ollut vuosia Suomen suosituin apu tupakoinnin lopettamiseen.

Mitä nikotiinipussit sisältää?

Nikotiinipussit ei sisällä tupakkaa, joten mitä pussin sisällä sitten on? Nikotiinipussien täyteaineena on normaalisti selluloosaa tai muuta luonnollista kuitua. Makeuttajana on usein käytetty ksylitolia.

Tässä esimerkkinä Nikotiinipussit.comin Ice Frostin ainesosaluettelo:

  • Luontaiset kuidut (E460)
  • Suola
  • Ksylitoli
  • Happamuudensäätöaine (E501)
  • Kosteuden sitoja (E1520)
  • Nikotiini
  • Luontaiset aromit
  • Säilöntäaine (E211)
  • Emulgointiaine (E415)

Miten nikotiinipussia käytetään?

Nikotiinipussin käyttö on helppoa verrattuna esim. nikotiinipurkkaan, jota täytyy pureksia oikealla tavalla halutun nikotiiniannoksen saamiseksi. Nikotiinipussille ei tarvitse muuta tehdä kuin laittaa pussi huuleen ja antaa olla. Normaalisti pussi pidetään huulessa 30-60 minuuttia riippuen paljonko nikotiinia haluat irtoavan.

Nikotiinipussista jos tahdot saada enemmän nikotiinia sinun ei tarvitse kuin pitää sitä kauemmin huulessa. Osa etenkin nuuskan käyttäjistä laittaa jopa kaksi pussia huuleen ja saa näin vielä enemmän nikotiinia.

Miten nikotiinipusseja käytetään

Saako nikotiinipusseja kaupasta?

Kyllä, voit ostaa nikotiinipusseja kaupasta. Suomessa kaupoissa on myynnissä ainoastaan Zonnic nikotiinipusseja, mitkä ovat pieniä, kuivia ja tunnottomia. Hyvät ja laadukkaat nikotiinipussit, kuten Nyytti ja Dope on tilattavia netissä. Suomen suurin ja tunnetuin nikotiinipussi verkkokauppa on nikotiinipussit.com.

Zonnic nikotiinipussit vaihtoehtona tupakoinnille

Zonnic annospussit on monen ensikosketus nikotiinipusseihin. Zonnic on mainostanut itseään paljon televisiossa ja lehdissä, joten se on tunnettu suomalaisten keskuudessa.

Tunnettavuutensa ansiosta moni vaihtaa tupakoinnin aluksi Zonnicin tuotteisiin. Nopeasti Zonnicin pienien ja pahan makuisien pussien tilalle tahdotaan parempaa. Suurin osa paremman pussin perässä menijöistä suuntaa nikotiinipussit.comin verkkokauppaan mistä löytyy valtava valikoima erilaisia nikotiinipusseja.

Zonnic annospussit vs Dope nikotiinipussit

Zonnic on seitsemän kertaa pienempi kuin Dope nikotiinipussit. Osa käyttäjistä tykkää Zonnicin kaltaisesta pienestä pussista, mutta ei moni. Koska Zonnic on 0,1g kokoinen ja 4mg/pussi vahvuinen tarkoittaa tämä sitä, että Zonnic on 40mg/g vahvuinen. Esimerkiksi Odens Cold Dry Extreme on ”vain” 23mg/g vahvuinen.

Zonnic annospussitDope nikotiinipussit
Pussin koko0,1g0,7g
MakuTeollinen ja heikko makuRaikas ja voimakas maku
Hinta6,90€5,90€

Nikotiinipussin haitat

Olen itse käyttänyt monia nikotiinituotteita ja kaikista muista paitsi nikotiinipusseista on tullut samat haittavaikutukset, kurkkukipua, närästystä ja nikottelua. Samat oireet tulivat nikotiinipastilleista, nikotiinipurkista ja muista oraalisesti nautittavista nikotiinituotteista.

Nikotiinipusseista odotin kanssa samoja oireita, mutta yllättävä kyllä mitään ei tullut. Erona nikotiinipusseilla ja muilla mainitsemillani on, että nikotiinipussia käyttäessä et niele nikotiinia.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *