Mitä eroa on nikotiinipusseilla ja nuuskalla
| | |

Nikotiinipussit vs nuuska

Nuuskan käyttö on jo kauan ollut ihmisten suosiossa ja sen historia juontaa juurensa satoja vuosia taaksepäin. Mutta entä nikotiinipussit? Ne ovat tuore keksintö, joka on nopeasti noussut pinnalle nikotiinituotteena tupakoitsijoille sekä nuuskan käyttäjille.

Nuuska

Nuuska on Ruotsista peräisin oleva savuton tupakkatuote. Se valmistetaan jauhetusta tupakasta, vedestä ja erilaisista muista ainesosista, kuten maku- ja lisäaineista. Nuuskaa käytetään yleensä laittamalla pussi tai pieni määrä lössiä ylähuulen alle. Sieltä nikotiini imeytyy verenkiertoon suun limakalvojen kautta.

Nuuskaa markkinoidaan usein turvallisempana vaihtoehtona tupakalle, koska se ei tuota passiivista savua ja voi olla vähemmän haitallista terveydelle kuin tupakointi.

Nikotiinipussit

Nikotiinipussit ovat nuuskan tavoin käytettäviä nikotiinituotteita. Nuuskan ja nikotiinipussien suurin ero on se, että nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa. Ne asetetaan suuhun, jolloin nikotiini imeytyy suun limakalvojen kautta. Monet entiset tupakoitsijat sekä nuuskan käyttäjät ovat siirtyneet nikotiinipusseihin.

Nikotiinipusseja on saatavana useina eri makuina ja vahvuuksina ja niitä voi ostaa verkosta tai kivijalkaliikkeistä. Ne myydään kiekottain tai torneittain ja jokainen pussi sisältää ennalta mitatun määrän nikotiinia.

Mitä nuuska sisältää

Nuuska on tupakkatuote, joka on valmistettu jauhetusta tupakasta, vedestä ja erilaisista muista ainesosista, kuten maku- ja lisäaineista. Nuuskan tarkemmat ainesosat voivat vaihdella valmistajan ja tyypin mukaan. Yleisiä ainesosia ovat mm:

  • Tupakka: Nuuska valmistetaan jauhetusta tupakasta, se on nuuskan tärkein ainesosa.
  • Vesi: Vettä lisätään jauhettuun tupakkaan, jotta saadaan kosteutta ja tuote voidaan muotoilla pusseiksi tai purunuuskaksi.
  • Aromit: Nuuska voi sisältää erilaisia aromiaineita, kuten luonnollisia ja keinotekoisia aromeja, jotka parantavat tuotteen makua ja koostumusta.
  • Lisäaineet: Nuuska voi sisältää erilaisia lisäaineita tuotteen maun, koostumuksen ja säilyvyyden parantamiseksi. Niitä voivat olla esimerkiksi humektantit, kuten propyleeniglykoli, jotka pitävät nuuskan kosteana ja pH-säätöaineet, jotka muuttavat tuotteen happamuutta.
Nuuska on tupakkatuote

Mitä nikotiinipussit sisältävät

Nikotiinipusseissa on nikotiinia mutta ei tupakkaa. Ne asetetaan suuhun, jolloin nikotiini imeytyy suun limakalvojen kautta. Monet perinteisten tupakkatuotteiden, kuten tupakoinnin tai nuuskan käyttäjät ovat vaihtaneet nikotiinipusseihin.

Seuraavassa on luettelo joistakin yleisistä ainesosista, joita voi löytyä nikotiinipusseista:

Nikotiini: Nikotiini on nikotiinipussien ensisijainen vaikuttava aine. Se on erittäin riippuvuutta aiheuttava aine, jota esiintyy luonnostaan tupakkakasveissa.

Vesi: Nikotiinipusseihin lisätään usein vettä, jotta niistä saadaan kostea, taipuisa tuote, joka voidaan laittaa suuhun.

Makuaineet: Nikotiinipussit voivat sisältää erilaisia aromiaineita, kuten luonnollisia ja keinotekoisia aromeja, tuotteen maun ja aromin parantamiseksi. Jotkut nikotiinipussit sisältävät esimerkiksi ksylitolia.

Lisäaineet: Nikotiinipussit voivat sisältää erilaisia lisäaineita tuotteen koostumuksen ja säilyvyyden parantamiseksi. Niitä voivat olla esimerkiksi kosteuttavat aineet, kuten propyleeniglykoli, jotka pitävät pussit kosteina, ja pH:n säätöaineet, jotka muuttavat tuotteen happamuutta.

Propyleeniglykoli

Propyleeniglykoli on synteettinen orgaaninen yhdiste, jota käytetään monissa tuotteissa, kuten tupakkatuotteissa, elintarvikkeissa ja juomissa sekä hygieniantuotteissa. Se on väritön, hajuton neste, jota käytetään yleisesti kosteudentuojana, mikä tarkoittaa, että se auttaa pitämään tuotteet kosteina.

Tupakkatuotteissa propyleeniglykolia käytetään parantamaan tuotteen koostumusta ja säilyvyyttä. Sitä on usein savuttomissa tupakkatuotteissa, kuten nuuskassa ja nikotiinipusseissa sekä sähkötupakassa.

Nuuska historia

Nuuskan käytöllä on Ruotsissa pitkä historia, joka ulottuu 1700-luvulle. Tuolloin nuuska valmistettiin jauhetusta tupakasta, johon oli sekoitettu suolaa ja vettä, ja sitä käytettiin usein alkoholin vaikutusten vastapainoksi. 1800-luvulla nuuskaa kehitettiin ja alettiin myydä pusseissa.

1900-luvulla nuuska tuli laajemmin saataville ja sitä markkinoitiin turvallisempana vaihtoehtona tupakalle, koska se on savuton.

Nikotiinipussien historia

Nikotiinipusseja on ollut saatavilla suhteellisen lyhyen aikaa. Nikotiinipussit ovat uusi nikotiinivalmiste, joka on kasvattanut suosiotaan viime vuosina erityisesti perinteisten tupakkatuotteiden vaihtoehtona.

Erityisesti viime vuosien aikana on alettu kehittelemään laadukkaita nikotiinipusseja. Tänäpäivänä kehittelyssä on huomioitu entiset nuuskan käyttäjät sekä tupakoitsijat. On luotu nuuskaa muistuttavia nikotiinipusseja ja tupakoitsijoille hyviä makuja, jotka eivät tunnu tai paista liikaa.

Nikotiinipussit tekevät kaiken aikaa historiaansa ja niillä on mitä luultavammin kuuluisa tulevaisuus edessä. Nikotiinipussit vaihtoehtona tupakoinnille tai nuuskan käytölle on tähän asti jo ollut todella hyvä. Lisäksi uusia makuja ja erilaisia pussikokeiluja tulee todella kovaa tahtia lisää.

Nikotiinipussit

Nuuskan tuonti

Suomessa nuuskan myynti ja ostaminen on laitonta. Nuuskan käyttäjien täytyy siis itse hakea nuuskat Ruotsista. Nuuskaa saa tuoda vuorokauden aikana vain omaan käyttöön kilon. Ei siis edes perheenjäsenelle ole laillista tuoda nuuska tai antaa edes lahjaksi.

Moni kuitenkin ostaa nuuskansa pimeästi kadulta. Monet ovat hoksanneet tienaavansa tällä tavoin isot rahat. Suosittu nuuska Odens maksaa esimerkiksi Ruotsissa tornilta noin 30 euroa ja katukaupassa hinta on jo tuplaten enemmän ellei jopa enemmän.

Mistä ostaa nikotiinipusseja

Nikotiinipussien tuonti on todella simppeliä. Vahvojen tai mietojen nikotiinipussien tilaaminen sekä maahantuonti Suomeen on sallittua ilman minkäänlaisia rajoituksia.

Nikotiinia sisältävien nikotiinipussien tilaaminen on vaivattomin vaihtoehto. Tavallisista kaupoista usein löytyy joitain nikotiinipusseja, mutta ei laadukkaimpia tosin. Netistä taas löytyy valtavat valikoimat laadukkaita nikotiinipusseja monissa eri mauissa ja eri porauksilla. Sieltä löytää jokainen itselleen sopivan vaihtoehdon.

Nikotiinipussien ja nuuskan eroja

Nuuska ja nikotiinipussit ovat molemmat huulen alla vaikuttavia tuotteita. Näiden kahden tuotteen välillä on kuitenkin joitakin keskeisiä eroja:

Ainesosat: Suurin ero nuuskan ja nikotiinipussien välillä on niiden sisältämät ainesosat. Nuuska valmistetaan jauhetusta tupakasta, vedestä ja erilaisista muista ainesosista, kuten maku- ja lisäaineista. Nikotiinipussit eivät sisällä tupakkaa, vaan ne sisältävät ennalta mitatun määrän nikotiinia ja muita ainesosia, kuten vettä, makuaineita ja lisäaineita.

Kulutus: Nikotiinipussien ja nuuskan käyttö toimii samalla idealla, pussi laitetaan huulen alle, eikä tässä ole kovinkaan eroja, muuten kuin, että nikotiinipussia tarvitsee harvemmin taittaa keskeltä. Lisäksi nikotiinipussit maistuvat paremmalta alkaessaan valuttaa.

Terveysvaikutukset: Sekä nuuska että nikotiinipussit sisältävät nikotiinia, joka aiheuttaa helposti riippuvuutta, nuuska sisältää yleensä enemmän nikotiinia. Nuuska sisältää myös tupakkaa.

Hampaat: Nikotiinipussien ja nuuskan yksi keskeinen ero on myös se, että nikotiinipussit eivät värjää hampaita

Ostaminen: Nuuskaa voi ostaa laillisesti vain Ruotsista, kun nikotiinipusseja saa Suomesta ja netistä tilattua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *